turistkørsel

Tips og tricks til at overholde køre-hviletidsbestemmelserne ved turistkørsel

Tips og tricks til at overholde køre-hviletidsbestemmelserne ved turistkørsel

Nogle opfatter det som pesten, andre tænker ikke over det på anden vis, end at det ligger som rutine under huden, mens myndighederne er meget efter, at den slags bliver overholdt, mens cheferne for turistkørselsfirmaerne ofte mere er af den slags, at man burde lempe på forholdene eller lade hver chauffør selv kontrollere det.

Vi taler selvfølgelig om de meget famøse køre-hviletidsbestemmelser, som man ofte bare forkorter til køre-hviletid.

Hvis du aldrig har begået dig med at at have et job, som bestod i at være chauffør på professionel vis og netop køre lange afstande enten som lastbilchauffør eller som buschauffør i forbindelse med turistkørsel, så undrer du dig nok over, hvad dette er for noget.

Lettere forklaret går det ud på, at man på lovgivningsbasis har fastlåst en periode, hvori chaufføren på professionelt plan må køre, mens vedkommende så tilsvarende skal holde pauser i den tilsvarende periode.

Et eksempel kunne konkret være, at du som chauffør skal køre i tre kvarter, hvor du så som modydelse skal holde måske et kvarters pause.

Dette kan man så ikke afvige fra, og man er nødt til at finde et sted at holde hvil, og så skal man selvfølgelig også have en god nats søvn, så man er klar til dagen efter, hvis man kører over flere dage.

Chaufførerne kan finde dette besværligt, hvis afstanden ikke passer med deres kørsel, eller der umiddelbart ikke er et sted at holde stille.

Skulle man så blive opdaget?

Måske ikke undervejs, men kørslen i lastbilen eller bussen bliver registreret, og dette kan så aflæses af myndighederne.

Hvad gør man så for at kunne overholde det?

Et tip kunne være, at man planlægger ruten og ved, hvor langt der er til de nærmeste rastepladser eller lignende, så man ikke føler sig “generet” af at skulle holde de pauser.