høreapparat

Tiden er nok den rette til, at man anskaffer sig et høreapparat

Tiden er nok den rette til, at man anskaffer sig et høreapparat

Bare rolig, du skal ikke frygte, at du ender med et hørerør af den slags, man ser i vittighedstegninger eller i TV-serien “Matador”, hvor man holder et grammafon-rør op til øret for at få forstørret lyden.

Sådan ser verden slet ikke ud nu om – faktisk langt fra.

Selv hvis du bor i det, man efterhånden betegner som udkantsdanmark og for eksempel har brug for et høreapparet Nykøbing i Falster, så vil kvaliteten være den samme. Det vil den faktisk være hele landet over.

Det er endda nogle af de bedste penge, du kan give ud, for den livskvalitet, du får ud af den investering, kan slet ikke gøres op i kroner og ører – kun dine fysiske ører.

Så hvis du døjer med nedsat hørelse af enten en ulykke, larm gennem tiden eller bare alderdom, så er det ikke en falliterklæring, at man ønsker sig et høreapparat, for det gør kun, at man atter kan komme til at leve sit liv fuldt ud, som man gjorde det før.

Medmindre der er tale om akut nedsat hørelse, som opdager man sjældent selv, at hørelsen langsomt forlader en, så tror os, når vi siger, at når man først indsætter et høreapparat og tænder det, så vil man høre ting i en kvalitet, som man dårligt kunne huske, man havde oplevet – måske er det endda flere årtier siden.

Og høreapparaterne er så diskrete, at selv pårørende gang på gang ikke vil lægge mærke til, at man har indført dette lille apparat ved øregangen og omkring øret på begge ører eller blot det, hvor hørelsen er nedsat.

Nogle gange glemmer man det endda helt selv, så man kan risikere at lægge sig til at sove og glemme at lade høreapparatet op om natten, fordi man dårligt kan mærke, man har apparatet i.

Derfor er der udelukkende kun noget at vinde – hørelsen, mest af alt – ved at kaste penge efter et høreapparat.