Vinduespudserudstyr

Sådan pudser du dine vinduer

Sådan pudser du dine vinduer

advertorial

Vinduespudsning kan være en kedelig opgave, men det er det værd at gøre, for at få flotte og rene vinduer at kigge på. Så kan du også bedre nyde udsigten og det gode vejr udenfor. Hvis du ikke har erfaring med at pudse vinduer, så får du en lille guide i dette indlæg til, hvordan du kommer i gang med pudse vinduer.

 

Start med at finde udstyret

Når du skal pudse vinduer, så skal du bruge det rigtige vinduespudserudstyr. Dette giver et bedre og pænere resultat. Du skal bruge en skraber til at skrabe dine vinduer rene med. Man vasker nemlig først vinduet med noget sæbe, hvorefter du skal skrabe den ned med en skraber. Du kan derefter rengøre vinduerne trinvis med en skraber, som fjerner det meste af vandet.

Du skal også bruge nogle klude, når du rengør vinduet, for at undgå striber. Du bør bruge en klud til at tørre vinduet af med og en anden klud til at samle det resterende vand på vinduet eller støvpartikler op, så de ikke flyver rundt, når du vasker vinduet.

 

Vinduespudserudstyr

 

Støv vinduet af før vask

Du skal tørre ruden af med en støvbørste, før du begynder at rengøre den. Dette fjerner de fleste støvpartikler på dine vinduer. Hvis du lader disse støvpartikler stå alene, vil de skabe problemer, når du forsøger at rengøre glasset, fordi de vil sætte sig fast i alt det vand, der er på dine vinduer, og efterlade mærker.

Du kan også fjerne kondensvand, der har sat sig fast i karmen, før du begynder pudse vinduerne. Kondensvand kommer typisk, fordi man har radiatorerne tændt og der er koldt udenfor. Hvis du lader det sidde, kan du skade isoleringen i dit vindue på sigt.

 

Find det rigtige rengøringsmiddel til at pudse vinduer med

Du skal bruge rengøringsmidler, når du renser dine vinduer. Men sørg for at få det rigtige vinduesrensemiddel. Hvis du f.eks. har glasrensmiddel, så kan du bruge det. Du skal dog være opmærksom på, at nogle glasrensemidler indeholder ammoniak. Dette kan forårsage skader på visse overflader. Du kan også prøve eddike som vinduesrens. Eller du kan bruge sæbevand, som er sikkert at bruge på alle typer materialer og vil fjerne eventuelle pletter fra vinduerne.