autoværksted - brugte biler

Regn på bilens totalomkostninger

Regn på bilens totalomkostninger

advertorial

Når du skal finde din næste brugte bil, er det vigtigt at du ikke kigger på bilens pris alene med bilens totalomkostninger. Især hvis det er en ældre bil du har i kikkerten. Som udgangspunkt er det dyrere at have en ældre bil, især hvis du ikke selv kan reparerer den. Du skal betale en højere vægtafgift til staten og der vil alt andet lige være flere vedligeholdelsesudgifter.

Du skal også forvente at du ikke kan køre så langt på literen i en ældre bil. Det kan som regel bedre betale sig at bruge flere penge på bilen og så får du ikke alene en bedre bil at køre i, du bruger også færre penge på afgifter og mekanikerregninger. Du kan se brugte biler her https://www.tougaardauto.dk/.

Privat sælger eller bilforhandler

Når du skal købe en bil foregår det typisk via en privat sælger eller også via en bilforhandler. Det er som regel dyrere ved at købe hos en forhandler, men her er salget også en del af købeloven, modsat hos en privat sælger. Bilen kommer også med en garanti når du køber hos en bilforhandler. Ofte vil bilen også have været forbi en mekaniker og fået en kærlig behandling inden den sættes til salg. 

Hos en privat bilforhandler køber du bilen som beset og derfor er det vigtigt at du får bilen gennemgået af en mekaniker inden du siger ja tak til købet. Det er også en god ide at få kørt en lang tur i bilen inden. Det skal være en tur på mindst en halv time, så du lære den godt at kende.

Går du med planer om at købe en anden bil, ny som brugt kan du med fordel lade den indgå i handlen når du skal købe en ny. Som regel vil du få mere for din gamle bil.