vognmand

Hvor længe kan du holde til at være vognmand?

Hvor længe kan du holde til at være vognmand?

Når man tænker på udsatte arbejdsgrupper, så er det sådan noget som håndværkere, jord- og betonarbejdere og andre slidsomme tjanser, hvor man virkelig får brugt ens krop i det daglige erhvervsliv.

Man tænker måske næppe så meget på sådan noget som at være vognmand, for man har måske en opfattelse af, at sådan en tjans er da til at overskue og slider ikke så hårdt på kroppen.

Men man kan blive udslidt på mange andre måder også, og det ser man endda også hos vognmænd. Man taler meget om stress i arbejdslivet, men det forbinder man mest med kontorfolk med videre.
Vognmænd kan jo ikke rigtigt køre hurtigere, skal overholde hviletider og kan kun påtage sig en enkelt opgave ad gangen, så stress forbinder man heller ikke med den gruppe.

Som vognmand er man dog væk hjemmefra det meste af dagen, nogle gange flere dage ad gangen; man skal sove i ens lastbil visse gange, man er udsat for vind og vejr, og man er meget ensom på farten.

At være vognmand kræver mere, end hvad man tror

Hvis du ikke tror på, at man bliver udsat for vind og vejr som vognmand, så skal du bare finde en, der har kørt med åbent vindue i mange år, fordi indeklimaet var dårligt i førerhuset, og så kan du se, at venstre side af ansigtet er meget medtaget.

Men ellers kan det slide på ens psyke, hvis man er væk i lang tid ad gangen og ikke ser ens familie, og hvor man kun har sig selv og radioen til at underholde en på vejen.

Godt nok tjener en vognmand tit godt, men der er sjældent tid til at bruge pengene, og når man er hjemme igen, skal man hurtigt videre på næste opgave.

Desuden er man jo også i en større risikozone for at være involveret i en trafikulykke, når man er så meget ude at køre.