Ejendomsskat og ejendomsværdiskat

Hvad koster det at være boligejer?

Hvad koster det at være boligejer?

Som boligejer er der mange nye ting at tage stilling til. Det kan derfor være en fordel at have et samlet overblik, inden du vælger at købe din drømmebolig. Du skal blandt andet have undersøgt, hvad tilstandsrapporten indeholder samt, hvad den rigtige pris vil være hele boligen. Herudover skal du have lagt et budget, hvor alle omkostninger og udgifter er indregnet. 

Her er der mange der alliere sig med en bankrådgiver for at få et nærmere indblik i, hvordan økonomien vil se ud, hvis du vælger at købe dit drømmehus. Udover lånet skal du også tage højde for vedligeholdelse og ikke mindst ejerudgifterne. Ejerudgifterne indeholder blandt andet en række faste omkostninger til SKAT, den lokale kommune og ejerforeninger som du vil betale fast lige så længe du ejer boligen.

I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvad ejendomsværdiskatten og ejendomsskatten indebærer.

Hvad skal du betale i ejendomsværdiskat?

Er du i tvivl om, hvad du skal betale i ejendomsværdiskat og hvad den egentlig indeholder. Som boligejer skal du betale ejendomsværdiskat uanset om du bor i hus, lejlighed eller rækkehus. Her bliver du opkrævet løbende af Skattestyrelsen for værdien af grunden og de bygninger der er placeret på grundarealet. Du kan altid finde beregninger for den offentlige ejendomsvurdering. Her vil du komme til at betale 1 % af den samlede værdi, hvis det er under 3.040.000 kroner. Hvis ejendomsværdiskatten overstiger denne vurdering, vil du blive opkrævet 3 %. 

Hvad skal du betale i ejendomsskat?

Ejendomsskat er en fast betaling til den lokale kommune. Den beregnes forskelligt fra kommune til kommune. Her regner man i promille frem for procenter. Ejendomsskatten er en opkrævning baseret på værdien af grundarealet uden bygninger. Der er mange der forveksler den med ejendomsværdiskatten, som er en separat opkrævning.

Vil du vide mere om ejendomsskat og ejendomsværdiskat, så kan du læse mere her.