apotek

Hvad er håndkøbsmedicin? Få svaret på dit lokale apotek

Hvad er håndkøbsmedicin? Få svaret på dit lokale apotek

Håndkøbsmedicin er en fælles betegnelse for medicinal varer som kan købes uden en recept fra lægen. Du kender sikkert til Panodil produkter eller Ipren, som begge kan anvendes i forbindelse med bekæmpelse af hovedpine eller ledsmerter.

Der ud over findes der inden for kategorien håndkøbsmedicin diverse rygestop produkter, næsesprays, sugetabletter og brusetabletter som kan lindre symptomer på forkølelse eller hals onde. Og så findes der en del midler mod enten diarre eller forstoppelse som ligeledes kan erhvervs i håndkøb.

Når håndkøbsmedicin ikke er receptpligtig skyldes det at det er vurderet at indholdet af aktive stoffer i det pågældende medikament ikke er så høj at præparatet udgør en fare for sundhed og helbred. Derfor er det muligt at købe eksempelvis mild smertestillende medicin eller ditto afføringsmiddel i håndkøb. Men dette er ikke ensbetydende med at disse former for medicin er uskadelige og 100% ufarlige i forbindelse med indtagelse eller påføring.

Der kan være andre faktorer i spil som kan gøre det risikabelt at bruge håndkøbsmedicin, for eksempel hvis du tager anden medicin samtidig. Så kan der nemlig være kontra indikationer. Det kan også være at du har en allergi som kan udgøre et risiko moment i forbindelse med indtagelse af håndkøbsmedicin.

Derfor bør du altid købe din håndkøbsmedicin på et apotek. Her vil du nemlig kunne få den mest kvalificerede rådgivning omkring brug og dosering fra dygtige farmaceuter eller farmakonomer som ved alt om den håndkøbsmedicin som forhandles på det pågældende apotek.

Hvor kan jeg købe håndkøbsmedicin i Lyngby?

Er du således på jagt efter håndkøbsmedicin som kan mildne din forkølelse eller dulme dine lette smerter bør du finde dit nærmeste apotek. Bor du i Lyngby eller nærmeste omegn hedder dit lokale apotek Lyngby Svane Apotek. Her kan du finde alt hvad du skal bruge af håndkøbsmedicin og få rådgivning omkring anvendelse af dette – læs mere på lyngby.apotekeren.dk