dør

Har den dør en tendens til at smække for hurtigt?

Har den dør en tendens til at smække for hurtigt?

advertorial

Der kan være flere grunde til, at en dør smækker for hurtigt, og det kan endda have noget at gøre med, at huset hælder lidt, eller du har lavet dørkarmen på sådan en måde, så den læner sig lidt fremad eller tilbage – eller du har bare fået sat døren op, så tyndekraften vil komme efter den, når den står frit.

Derfor er der en grund til, at man måler så meget præcist efter for at se, om man nu har sat døren helt godt op i vater. 

Og man skal tjekke den slags efter løbende, for alle disse elementer, som vi har nævnt her, kan ændre sig med tiden, og selv små udsving kan gøre, at døren vil kunne ende med at smække, når den ikke er lukket.

Så er der jo også det mere klassiske med, at døren smækker grundet gennemtræk, og hvis man vil have åbent for luft et andet sted, så må man bruge en dørstopper eller andet, så døren ikke blæser i – og forskrækker en.

dør

Andre døre kan også lukke sig for hurtigt

Så er der også nogle andre døre, som der kan drive gæk med en, hvor man tror, at de er ude på at drille en med vilje.

Det er næppe sådan nogle døre her: https://klarwindows.co.uk/external-doors , men det er de automatiske døre, som man kender fra butikker, forretninger og andre erhvervsdrivende samt visse offentlige instanser.

Der kan man gå op til en dør og forvente, at den åbner af sig selv, for man har godt set glaspartiet, så man vil ikke vade ind i det.

Men så åbner døren ikke, og man sætter tempoet ned, men det hjælper heller ikke…

Når døren så endelig åbner, som man har stået der og viftet med armene for at aktivere følesensoren, så lukker den alt for hurtigt igen, så man er lige ved at komme i klemme.

Her bør man nok ændre på indstillingerne, hvis man kan.