kay bojesen

Giv lidt Kay bojesen i gave

Giv lidt Kay bojesen i gave

Der er selvfølgelig ikke tale om, at du skal give en konkret person i gave!

Det må man ikke, og desuden er det i dette tilfælde – med Kay Bojesen – ikke muligt, da vedkommende afgik ved døden for mange år siden.

Den arv, han efterlod, er dog noget, der stadig eksisterer i dag, og det er ikke i statisk forstand, hvor der ikke kommer mere til eller kun eksisterer i sjældne og ultradyre udgaver.

Kay Bojesen var nemlig en berømt dansk designer blandt flere metier, han begik sig med, men det er først og fremmest i forbindelse med hans arbejde med design, at han blev landskendt – og også i de udenlandske rækker, hvor man stadig sender tanker i hans retning, når samtalen drejer sig over mod dansk design.

Måske kan du ikke lige så Kay Bojesen for dig, mens hans design har du uden tvivl hørt om – og set – i den ene eller anden forstand, som du har læst op på dansk kultur eller selv begået dig med det.

Hans mest kendte værk er nok den berømte Kay Bojesen-abe af træ med de lange lemmer og afrundede gribe-hænger.

Disse kunne man hænge op eller bare have siddende på en udvalgt plads, og i senere tid var det bestemt ikke noget legetøj, selvom det umiddelbart godt kunne give antræk til dette.

Desuden er det lidt forkert at tale om disse aber og andre af hans design-kendte præstationer i datid, for de bliver sådan set stadig produceret.

Efter Bojesens bortgang og senere frem i tid blev hans design stadig skabt efter hans foreskrifter, og salget af brandet og navnet er stadigvæk videreført, hvorfor du den dag i dag kan købe noget Kay Bojesen design.

Tjek bare her, hvor du kan købe Kay Bojesen-design: https://designklassikershop.dk/shop/kay-bojesen-2s1.html

Den slags kan man sagtens give som gave til fødselsdag eller måske også bryllupsdage.