børneteleskop

Et børneteleskop kane blive starten på en sund hobby

image

Man taler så tit om, at det er vigtigt, at børn får sig en sund hobby, og specielt i de yngre alderstrin er børn så letpåvirkelige, at det er så vigtigt, at man peger dem i en god retning fra de små aldre ad, så de ikke ender med at blive negligeret.

Det handler egentlig ikke så meget om, at man pacer dem til at blive de bedste til for eksempel en given sportsgren, fra de er helt små, men for eksempel ved at give dem en fornemmelse for en hobby, hvor de kan prøve at fordybe sig i det og bliver klogere på emnet.

Selv hvis dette ikke lykkes med at gøre det til en fast hobby, så har barnet allerede fra næsten spæd lært selv at opsøge viden, blive klogere på noget og udøve sine færdigheder.

Et eksempel på dette kunne netop være at investere i et børneteleskop, så man både peger dem i en videnskabelig retning og giver dem en fornemmelse af at være tålmodige, hvis de vil oplære noget spændende på den mørke aftenhimmel, eller de skal lægge planer for, hvornår de vil kigge op mod himmelen for at se forskellige stjernekonstellationer.

Det er en sund hobby at give ens barn, da det ikke vedrører noget elektronik, og de stadigvæk selv er nødt til at opsøge det spændende fremfor at få det kastet i ansigtet, som megen elektronik gør det.

Desuden kræver det ingen store grundfærdigheder at sætte sig ind i, og man behøver ikke træner konstant for at blive godt til det.

Bare det at lægge et skema for, hvornår man vil kigge lidt op på aftenhimmelen, kan være udslagsgivende for, at man lærer at underholde sig selv.

Hvem ved, måske ender barnet faktisk med at blive astronom.

Dog skal du som forældre huske, at barnet ikke må blive for længe oppe.