le klint

CALEO-serien fra den dygtige danske designer Rikke Frost

CALEO-serien fra den dygtige danske designer Rikke Frost

Måske er du en af de mange danskere, der har set DR’s programserie “Danmarks næste klassiker”? I så fald kender du allerede både den dygtige designer Rikke Frost, samt den særligt skønne lampe, “CALEO ORIGINAL”. Denne designede hun i samarbejde med den danske designmastodont, LE KLINT, i opgaven, hvor de deltagende skulle levere en lampe til ophæng over hjemmets spisebord.

Om sin egen stil fortæller Rikke, at den kan kaldes “new nordic med et twist”. Hendes designs er rene, rå og ikke mindst originale. Hun er eksperimenterende og legesyg, og ynder at anvende mange forskellige materialer, for at gøre hendes designs ekstra spændende. Et godt design er i hendes optik både funktionelt, har et overraskende element og har lang levetid – og heri kan man nok ikke erklære sig uenig.

Lampens navn har sin oprindelse i det latinske sprog – det betyder “at fremhæve”. Referencen skal findes i opstregningerne, der er håndskabte.

Eftersom samarbejdspartneren er LE KLINT vil det nok ikke komme bag på nogen, at virksomhedens signifikante foldehåndværk er et tydeligt element i designet – dog er lampemønsteret drejet 90 grader, ligesom hun har valgt at sætte plisseringerne sammen på en ny og spændende måde.

Lamperne er udført i håndfoldet papir, opstregningerne er brunerede, ledningen af hør og ophænget fremstillet af metal.

Efter “CALEO ORIGINAL” er Rikke Frost gået videre, og har designet flere lamper i serien; heriblandt “CALEO 1”. Denne er inspireret af den originale, men “CALEO 1” er mere traditionel. Det samme gør sig gældende for “CALEO 2”, der også er en del af serien. Lamperne kan både stå alene, men klæder også hinanden.

“CALEO”-serien kan fås hos designklassikershop.dk, hvor du også kan finde mange andre spændende lamper fra LE KLINT. Gå på opdagelse på hjemmesiden, eller besøg den fysiske butik, hvor du bliver mødt af smilende og servicemindede medarbejdere, der altid er klar til at hjælpe dig med at vejlede og inspirere.